Gemensamma upplevelser ger gemensamma minnen

Tillsammans

Företaget

Meetivities = meetings + activities- när ni vill kombinera företagsmötet med aktiviteter

Förena nytta med nöje på ert nästa avdelningsmöte, konferens eller ledningsgruppsmöte genom att lägga till guidade turer, spännande kulturupplevelser eller naturupplevelser utöver det vanliga.

Fyll på med ny kunskap med föreläsningar om värdskap, mediahantering eller kriskommunikation.

Släktträffen

Få platser kan uppfylla era olika önskemål av upplevelser så bra som Dalarna.

Här finns jordbrukslandskap och djupa skogar, här finns höga berg, älvar och sjöar. Här hittar ni ett fantastiskt utbud av lokala matproducenter och restauratörer som gör råvarorna rättvisa.

För den äventyrligt lagda finns gruvor att besöka,, bastubad 80 meter under jord, möjlighet att paddla kajak i både stilla och vilda vatten och guidade vandringar i trolsk natur.

Kompisresan

Återträff eller bästa vännerna? Kom till Dalarna och umgås. Bo bra, ät gott och ha gemensamma aktiviteter och skönt häng där ni har tid att prata i kapp. Vi har perfekta paket där ni skapar minnen för livet.

 

Bussresan

Är ni en förening eller annan typ av grupp som vill besöka Dalarna? Alla våra paket kan kombineras och anpassas efter era önskemål och behov.

 

Exklusivt

Vi har även guldkorn som vi inte skyltar öppet med. När det får kosta lite extra för att upplevelsen inte går att hitta eller boka någon annan stans. Vi utlovar en unik upplevelse i en miljö utöver det vanliga.

Upplev Dalarna på riktigt!

(Maila oss så berättar vi mer)

 

 

Fördelen med att använda oss är att ni får en dedikerad kontaktperson genom hela processen samt självklart en samlad faktura.

Välkomna till Dalarna!

Se våra aktuella erbjudanden nedan.

Konferens i Världsarvet Falun

Vad ingår i paketet?

Lägg er nästa konferens i Världsarvsstaden Falun och få en möjlighet att uppleva både kultur, historia och natur under er vistelse.

Nedan listar vi ett urval av olika besöksmål och aktiviteter som går att göra. Ta en titt på utbudet och vill ni så kan vi sätta ihop ett eget paket till er med det ni önskar göra och kombinera det med boende, transport och konferenslokaler.

 • Falu Gruva – Följ med på guidad visning över och under jord. Här finner du utställningar, café, restaurang och en fantastik miljö.
 • Vandringar i Världsarvet –  Vi samarbetar med flera auktoriserade dalaguider som med stor kunskap levandegör världsarvets historia, både i skog och mark samt i staden. Går att kombinera med matlagning utomhus.
 • Carl Larsson gården, Stora Hyttnäs, Linnés bröllopsstuga och Staberg bergsmansgård är alla delar av världsarvet och kan besökas både på egen hand eller med en dalaguide.
 • Besök Ornässtugan och Torsångs café
 • Prova på att åka hundsläde i Enviken
 • Paddla kajak, åk långfärdsskridskor, bada bastu och testa kallbad.
 • Cykla runt Varpan med tipspromenad

Tillsammans med Human by Nature kan vi erbjuda spännande aktiviteter till er konferens, eller möjlighet att ha delar av den utomhus.

 • Möten i naturen – Konferera i en Tipi med sjöutsikt.

Olika teambuilding aktiviteter:

 • Ice-breakern
 • Sjösidans Mästare
 • Slaget vid Stora Stöten
 • Kreativa Kåtan
 • Bastu
 • Guidad kajak/SUP tur i naturreservatet
 • Skogen från ett nytt perspektiv

Skicka ett mail till info@experiencedalarna.se för en komplett offert för konferens i Falun.

 

Konferens med mediafokus

Vad ingår i paketet?

Välkommen till Borlänge – inte vilken stad som helst. Borlänge är en småstad där allt ligger nära och där naturen och äventyret finns runt hörnet var du än befinner dig.

Här ger vi möjlighet att förena nytta med nöje på ett innehållsrikt och smidigt sätt. Ledningsgrupp, avdelningsmöte eller annan konstellation. Under ett par dagar ökar ni er mediakompetens, har viktiga möten, äter gott och upplever en del av Dalarna tillsammans.

Vi skräddarsyr er upplevelse utifrån följande grundutbud:

 • 2 nätter på Elite Hotell Borlänge med frukost
 • Möteslokal Meetings by CoSpace 
 • Kompetensutveckling med MicroMedia Dalarna
 • Halv dag Dalaupplevelse (exempel: Äventyrsgruvan, Smaka på Dalarna en smakupplevelse, Långfärdsskridskor, Sjösidans bastuflotte, Falu Gruva)
 • 2 x middag
 • 2x lunch

Pris varierar beroende på antal personer, typ av rum val av aktivitet och mediafokus. 

Maila en förfrågan till oss på info@experiencedalarna.se så tar vi fram ett skräddarsytt upplägg med exakt pris för ert sällskap och önskade datum.

 

Teambuilding i Världsarvet

Vad ingår i paketet?

En skön helg med lagom mycket aktiviteter.

Här ingår;

Boende på centralt hotell i Falun, 3 stjärnor i 2 nätter, del  i dubbelrum inkl. frukost.

Privat guidning under jord på Falu Gruva.

2 H aktivitet vid sjön Runn med fika.

2 H flytande bastu med möjlighet till bad  ( ok att ta med egna förfriskningar ).

Tillgång till stor tältkåta som står avsides vid strandkanten som ni har tillgång till 09:00 – 14:00.

Lunch som tillagas för er över öppen eld.

Hängmattor mellan tallarna för skön vila.

Dalahäst ämnen att tälja som minne från helgen.

Akvarellfärg och block för kreativt skapande.

Mat & Kultur

Vad ingår i paketet?

Upplev Dalarna på riktigt. Kombinera fem guldkorn i en och samma resa. Besök i Sundborn – platsen där konstnärsparet Karin & Carl Larsson skapade ett av Sveriges vackraste och mest kända hem. Bo mitt i världsarvsstaden Falun och upplev den hisnande och fascinerande historien om Falu koppargruva. Upplev maten. Hos tre lokala matproducenter får ni lyssna till berättelserna bakom dessa fantastiska besöksmål. Ni serveras närproducerade måltider med smaker som kittlar, förvånar och förför. Botanisera i trädgårdar, gårdsbutiker och köp med er minnen för alla sinnen hem.

 

 

Stuga bortom turiststråken

Vad ingår i paketet?

En vistelse i genuin Dalamiljö – bortom turiststråken

Här ingår

Stuga/stugor för enskilt bruk.

Slutstädning

Antal bäddar 10

Antal badrum 3

Braskamin

Wifi

Reslängd minst 2 och max 21 nätter.

Ingår:

 • Boende i egen privat stuga 
 • Slutstädning

 

 

 

Upplev Dalarna – På riktigt

Vad ingår i paketet?

Här bestämmer du.

Berätta för oss om dina intressen och vad du är nyfiken på så skräddarsyr vi din och din grupps vistelse utifrån era önskemål.

Vill ni uppleva den lokalproducerade maten, besöka de kända dalmålarnas hem, kanske lockar det att sitta på en brygga och meta tillsammans eller ha en mer fartfylld naturupplevelse.

Vi kan vårt Dalarna och hjälper er gärna med allt från boende, mat och upplevelser oavsett om ni är ett stort eller lite mindre sällskap.